Vca vca vol VOL-VCA

VOL-VCA voor Operationeel Leidinggevenden

VOL-VCA voor Operationeel Leidinggevenden

VCA voor Operationeel Leidinggevenden, ook wel de VOL-VCA genoemd (VOL = Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden), is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en verantwoordelijken. De VOL-VCA laat zien dat de houder van het diploma basiskennis bezit over veiligheid, gezondheid en milieu, en deze kennis vervolgens kan toepassen in het belang van zichzelf en de mensen aan wie direct leiding wordt gegeven. Dat houdt ook in dat de wet- en regelgeving wordt beheerst door de diplomahouder, waardoor gevaarlijke situaties kunnen worden herkend en zo veel mogelijk voorkomen.


Ook ZZP’ers die voor een VCA gecertificeerd bedrijf als onderaannemer werken, moeten in het bezit zijn van een VOL-VCA diploma. Als je jezelf als ZZP'er verhuurt als tijdelijke medewerker, is een basis VCA (B-VCA) diploma meestal voldoende. Als je twijfels hebt of een VOL-VCA een goede aanvulling is op jouw huidige kennis en vereist is in jouw situatie, kan je direct contact opnemen met Özel Opleidingen. Wij helpen je graag verder!


Wat is het verschil tussen VCA en VOL-VCA?

VCA voor Operationeel Leidinggevenden gaat in principe uit van dezelfde basisprincipes van veiligheid, milieu en gezondheid (VGM) als de Basis VCA (B-VCA). Echter, bij de VOL-VCA leer je ook hoe je een veilige werkomgeving kunt stimuleren onder de mensen aan wie je leiding geeft. Tevens wordt er toepassingsgerichte en operationele kennis vergaard tijdens de cursus. Je leert hoe je als leidinggevende de veiligheidsbelangen van andere mensen waarborgt en toepast op de werkvloer.


Cursus & Onderwerpen

Tijdens een VCA-VOL cursus worden de volgende modules en onderwerpen behandeld:

  • Wil je meer informatie over VCA-VOL? Dan helpen wij je graag verder! Özel Opleidingen is expert op het gebied van VCA cursussen en certificeringstrajecten. Boek direct jouw VCA-VOL cursus!