Advies

Özel Opleidingen heeft jarenlange ervaring als het gaat om opleiden van medewerkers die in welke opzicht dan ook te maken hebben met arbowetgeving en aan bepaalde kwalificaties moeten voldoen. Naast onze expertise in opleiden, geven wij ook advies aan organisaties op het gebied van bedrijfsveiligheid en kwaliteitsmanagementsystemen. Wij ondersteunen organisaties in elke fase naar en tot het behalen van bedrijfscertificeringen.


Ben jij op zoek naar experts met kennis van alle wet- en regelgeving en heb jij advies nodig bij het behalen van een VCA-certificaat voor jouw organisatie of ISO 9001? Wij geven graag passend advies! Echter niet alleen dat, wij staan klaar om alle stappen met jou samen te doorlopen, zodat jouw organisatie op het gebied van veiligheid en kwaliteitsmanagement optimaal scoort en het VCA-certificaat of ISO 9001-certificering gemakkelijk behaald!

Onze werkwijze

VCA

Stap 1:

In de eerste stap wordt vastgesteld of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een VCA-certificaat. Zo niet, kijken we welke vervolgstappen we gaan ondernemen.

Stap 2:

Vervolgens bepalen we welk niveau voor jou van toepassing is: VCA*, VCA**, VCA Petrochemie of VCU.

Stap 3:

In de derde stap stellen we actiepunten op om het VGM-beheersysteem van jouw bedrijf te ontwikkelen of te verbeteren.

Stap 4:

Nu ga je aan de slag met de uitvoering van de actiepunten die we in de vorige stap hebben opgesteld.

Stap 5:

Als stappen 1 tot en met 4 zijn doorlopen, doen wij een certificatie-aanvraag bij een certificatie-instelling.


ISO 9001

Stap 1:

We starten met een uitvoerige inventarisatie van jouw wensen, eisen en behoeften. Samen bepalen we de uitvoering, waarbij eigen medewerkers een grote rol spelen bij een kwaliteitsmanagementsysteem binnen jouw bedrijf.

Stap 2:

De volgende stap is het opzetten en implementeren van een praktisch hanteerbaar kwaliteitsmanagementsysteem.

Stap 3:

Vervolgen stellen we een auditplan op en toetsen we door middel van een interne audit ISO 9001 of het kwaliteitsmanagementsysteem voldoende geïmplementeerd is en voldoet aan de ISO 9001 norm.

Stap 4:

Dan volgt er een management review oftewel directiebeoordeling. Onze adviseur ondersteunt jouw directie bij de beoordeling van de effectieve werking van het kwaliteitsmanagementsysteem.

Stap 5:

Als alle stappen zijn doorlopen en er een werkende kwaliteitsmanagementsysteem is geïmplementeerd en getoetst, is het tijd voor de externe audit door een certificatie-instelling. Indien gewenst, zijn wij hierbij aanwezig. Na certificering, bespreken we wensen en eisen voor verdere optimalisatie van de organisatie en kunnen wij periodieke activiteiten verzorgen om te blijven voldoen aan de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001.

Heb jij nog vragen over onze werkwijze of wil jij advies op maat? Of ontvang jij liever direct een vrijblijvende offerte? Neem dan direct contact met ons op of vraag een offerte aan!