VOL-VCA voor Operationeel Leidinggevenden

VCA voor Operationeel Leidinggevenden ook wel de VOL-VCA genoemd (VOL = Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en verantwoordelijken. De VOL-VCA laat zien dat de houder van de diploma basiskennis bezit over veiligheid, gezondheid en milieu en deze kennis vervolgens kan toepassen in het belang van zichzelf en aan de mensen aan direct wordt leiding gegeven. Dat houdt ook in dat de wet- en regelgeving wordt beheerst door de diplomahouder. De diplomahouder kan hierdoor gevaarlijke situaties herkennen en deze zo veel mogelijk voorkomen.

Ook ZZP’ers die voor een VCA gecertificeerd bedrijf als onderaannemer werken, moeten in het bezit zijn van een VOL-VCA diploma. Als je als ZZP’er jezelf als tijdelijke medewerker verhuurt, dan is een basis VCA (B-VCA) diploma meestal voldoende. Indien je vragen hebt of een VOL-VCA een goede aanvulling is op jouw huidige kennis en vereist is in jouw situatie, kan je direct contact opnemen met Özel Opleidingen. Wij helpen je graag verder!

Verschil tussen VCA en VOL-VCA?

VCA Voor Operationeel Leidinggevenden gaat in principe uit van dezelfde basis principes van veiligheid, milieu en gezondheid (VGM) als de Basis VCA (B-VCA). Echter bij de VOL-VCA leer je ook hoe je een veilige werkomgeving kunt stimuleren onder de mensen aan wie je leiding geeft. Tevens wordt er toepassingsgericht en operationeel kennis vergaard tijdens de cursus. Je leert hoe je als leidinggevende de veiligheidsbelangen van andere mensen waarborgt en toepast op de werkvloer.

Cursus & Onderwerpen

De volgende modules en onderwerpen worden behandeld tijdens een VCA-VOL cursus:

 

  • Hoe bereid je werkzaamheden goed voor?
  • Hoe voer je jouw werkzaamheden veilig uit?
  • Hoe beheers je specifieke gevaren?
  • Wat doe je bij incidenten en noodsituaties?

Wil je meer informatie over VCA-VOL? Dan helpen wij je graag verder! Özel Opleidingen is expert op het gebied van VCA cursussen en certificeringstrajecten. Boek direct jouw VCA-VOL cursus!

ABOUT INSTRUCTOR

×

Özel Opleidingen WhatsApp

×