Welkom op de website van Özel Opleidingen & Advies B.V.
Klant Login    |    Wachtwoord Vergeten    |    010-415 2112
Basis VCA Examen Duits

Basis VCA Examen Duits

Cursusduur 1 uur
Data
21Sep
25Sep
28Sep
02Oct
Categorie VCA Examen
Certificaat SSVV
Geldigheidsduur Certificaat 10 jaar
Aantal Gratis Herkansingen 0
Cursus Locatie Özel Opleidingen Rotterdam
Prijs € 89,00 - (€ 107,69 incl. BTW)
DIRECT BOEKEN

B-VCA: Bedoeld voor medewerkers die operationeel werk verrichten met een verhoogd risico.
Het examen B-VCA bestaat uit 40 meerkeuze vragen en duurt 60 minuten.
Indien minimaal 65% van de vragen goed is beantwoord, Ontvangt u uw VCA diploma & pas binnen 2 werkdagen.

 

VCA Certificaat en Betekenis

VCA en de betekenis ervan heeft u vast wel eens gegoogled. Vaak krijgt u dan een korte uitleg te zien. Daarom willen we als Özel Opleidingen & Advies B.V. graag enkele details geven. VCA betekent Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checkist Aannemers en heeft als belangrijkste doel om de veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Hierbij is het van belang dat er oog is op gezondheid en er rekening wordt gehouden met de effecten van uw handelingen op het milieu. De term VGM is overigens een afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.Het is een systeem dat, kort gezegd, zeker probeert te stellen dat zowel de werknemer en de werkgever bewust is van de gevaren op de werkvloer.

 

Diploma Voor De Werknemer

Voor de werknemer houdt het in dat hij of zij door het volgen van een VCA cursus en het succesvol afleggen van een VCA examen in het bezit komt van een Basis VCA diploma. Hiermee voldoet de werknemer aan een basis vereiste die door vele, vooral technische werknemers een basis vereiste is. Indien u een operationele leidinggevende bent moet u in het bezit zijn van een VOL-VCA (VOL = Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden).

 

Vraag meer informatie aan voor het VCA examen

U kunt bij Özel Opleidingen en Advies B.V. het VCA examen aanvragen, of u kunt een cursus volgen om u voor te bereiden op dit examen. De cursus wordt aanbevolen als u voor het eerst examen doet en de noodzakelijke kennis nog niet heeft. Gaat het om het vernieuwen van uw diploma dan kunt u zich ook alleen voor het examen aanmelden.

 

Certificering Voor De Werkgever

Voor de werkgever/aannemer houdt een VCA certificering in dat zijn/haar bedrijf gecertificeerd moet worden volgens de VCA regels. Dit kan volgens de volgende doortan van VCA certificeringen: VCA* voor onderaannemers, VCA** voor hoofdaannemers, VCA Petrochemie voor pretochemie bedrijven en VCU voor uitzendbureaus. Wanneer eenmaal is bepaald of en voor welke VCA certificering u in aanmerking komt wordt er een VGM-beheersysteem en de actiepunten daarvan opgesteld. Pas na het uitvoeren van deze actiepunten komt u in aanmerking voor een aanvraag van het VCA certificaat.

 

VCA En Özel Opleidingen & Advies B.V.

VCA diploma of VCA certificering? Bij Özel Opleidingen & Advies B.V. helpen wij u graag aan beide. Zowel werknemers als werkgevers zijn bij ons welkom voor de gehele VCA procedures. Özel Opleidingen & Advies B.V. begeleidt uw bedrijf of u als persoon graag in het gehele proces met bijna altijd succesvolle resultaat. Graag horen we van u. U kunt ons bereiken op: 010-415 2112 of direct een cursus boeken!.

 

Met het VCA diploma kunt u veilig aan de slag

Het VCA diploma is verplicht voor iedereen die voor een aannemer werkt en op bouwterreinen en andere plaatsen komt waar risicovolle situaties kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het werken op een steiger of in een hoogwerker. Tijdens de VCA cursus leert u hoe u onder alle omstandigheden zo veilig mogelijk kunt werken. Deze cursus wordt verzorgd door Özel Opleidingen en Advies B.V. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen zoals Engels, Turks. Arabisch, Pools en Grieks. Zo bieden wij als opleidingsinstituut ruime mogelijkheden om uw werknemers dit diploma te laten halen.

 

Wat is VCA, waar staat het voor?

VCA is een gecombineerde afkorting. Het staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM)Checklist Aannemers. Wanneer u of uw medewerkers het VCA diploma behalen dan weten zij alles over veilig en gezond werken waarbij ook milieu aspecten niet uit het oog worden verloren. De opleiding zorgt ervoor dat medewerkers weten hoe zij moeten handelen als zij aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden zo veilig mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Hiermee moet de kans op een bedrijfsongeval zo klein mogelijk worden gemaakt.

 

Bedrijfsongevallen in de bouw komen vaak voor

De reden waarom het VCA diploma verplicht wordt gesteld voor iedereen die op een bouwplaats werkt is simpel. Er vallen nog steeds veel gewonden en soms helaas ook doden tijdens bouwwerkzaamheden. Eén moment van onachtzaamheid kan soms al fataal zijn. Om de kans op een ongeval te verkleinen moet iedereen die op de bouwplaats of aan een project werkt in het bezit zijn van het VCA diploma. Iedereen die dit diploma in zijn bezit heeft, heeft in ieder geval de stof die belangrijk is voor veiligheid, gezondheid en milieu ooit aangeboden gekregen en zou dus moeten weten hoe hier goed mee om te gaan.

 

Waarborg de veiligheid op het werk met de VCA

De VCA is niet voor niets verplicht op de werkplek. Hiermee wil de overheid de kans op ongevallen verkleinen en medewerkers zich er bewust van laten zijn dat ze moeten nadenken voordat ze handelen. Een belangrijk onderdeel van de training is de check of de situatie veilig genoeg is om te kunnen werken. Ook leren medewerkers hoe ze de veiligheid van anderen niet in gevaar brengen of hoe ze moeten handelen als er toch een onveilige situatie ontstaat of dreigt te ontstaan.